Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Jälkimetsän jälkitunnelmia

6 kommenttia

Tänään käytiin Pinsiössä jäljestämässä Hannan ja Maijan sekä Ennin, Heimon ja Iman kanssa. Hiisille tehtiin kaksi jälkeä. Ensin Maija käveli noin parinkymmenen metrin suoran ja kylvi herkkuja noin joka viidennelle askeleelle. Hiisi katsoi vierestä, ja lähdettiin heti jäljelle, kun jälki oli valmis.

Hiisi haki alun hienosti ja teki koko jäljen keskittyneesti hommia. Tällä kertaa se ei kertaakaan palannut taaksepäin (muistaakseni). Jäljen lopussa oli taas purkki odottamassa. Purkin tyhjennettyään Hiisi jäljesti vielä huvikseen Hannan ja Maijan luo, vaikka ei ollut tarkoituskaan :). Tielle menevissä askelissa ei tietenkään ollut palkintoja, mutta se ei Hiisiä haitannut. Nenä maassa mentiin koko matka takaisin tielle.

Toisen jäljen oli tallannut Hanna. Tallaamisen aikana olin hakemassa Hiisiä autosta, joten en itsekään tiennyt, missä jälki meni. Olin pyytänyt tekemään vähän ensimmäistä pidemmän ja pikkuisen vasemmalle kaartuvan jäljen (samaan malliin kuin Sari viimeksi). Nooh, Hannan jälki olikin vähän pidempi ja kaartuvampi kuin olin ajatellut. Käytännössä se oli noin 50 metriä pitkä pyöreäkulmainen neliö. Hiisiä se ei haitannut. Reippaasti ja keskittyneesti se taas kulki koko matkan nenä maassa. Ensimmäisen kaaren kohdalla se kulki aluksi suoraan, mutta korjasi nopeasti ja palasi jäljelle. Toista kaarta en oikein muista, mutta se taisi pysyä koko ajan jäljellä. Molemmilla jäljillä pentu jaksoi siis keskittyä hienosti ja näytti todellakin nauttivan jäljestämisestä. Hyvä Hiisi!

Jälki numero 2 oli vähän vahinko. Mietin, että ehkä se oli pennulle tarpeettoman vaikea ja pitkä näin alkuvaiheessa. Jatkossa haen vaikeutta Sarin neuvojen mukaan eli sitä kautta, että annan jäljen vanhentua kauemmin.

Metsässä oli vähän turhan hämärää kamerointiin, joten kuvapuoli hoidetaan tällä kertaa viime kevään ja kesän otoksilla.

Treeneissä mukana bordercollienarttu FIN KVA HK3 EK2 BH TK1 TK2 Borderiinan Charlien Enkeli "Enni".

Blogista jo tuttu bordercollieuros BH Briskness Indiana Jones "Heimo" nosti jälkitreeneissä ensimmäisen keppinsä.

Kolmantena treenikaiffarina belgileidi BH Ar'tfulfox's Dusky Duchess "Ima". Iman jäljestystä seuratessani löysin mukavan rykelmän mustatorvisieniä!

6 thoughts on “Jälkimetsän jälkitunnelmia

  1. Oho, jo noin pitkää jälkeä. Taitaa Hiisi olla hiffannut mistä on kyse. Toivottavasti pian ei vielä tule lunta haittaamaan tätä treenaamista!

    • Kyllä tuli vahvasti sellainen tunne, että se tiesi todellakin mitä teki. Touhu oli niin keskittynyttä, ja koira tuntui tietävän ihan tarkkaan, missä ollaan. Toisen jäljen pituus ja kaarevuus olivat tosiaan vähän vahinkoja :O. Tosin jotkut sanovat sitäkin, että jos jälki on vähän pidempi, niin koiralla on sitten hyvin aikaa keskittyä mahdollisen alkusähläyksen jälkeen. Eli lyhyt jälki voisi teoriassa olla ainakin sähläreille huono juttu. Hiisi tosin keskittyy alusta asti pirun hyvin. Ja muuten siinä tämän päivän toisessa jäljessä meni pieni pätkä polkuakin, vieraassa maastossa kun oltiin. Hiisi selvitti polun tosi sutjakkaasti ja poikkesi polulta tismalleen siinä kohtaa, missä jälkikin. Polku ei siis hämännyt yhtään.

      Jatkossa ajattelin tosiaan panostaa lyhyempiin mutta vanhempiin jälkiin, että tulee pohjatyö tehtyä kunnolla. Ettei tule yllättäen takapakkia jossain kohtaa. Olisi tosi kurjaa sotkea omalla hätäilyllä koiran oppiminen! Mulle sopii mainiosti, että edetään hitaasti. Jos nyt tulee pakkaset, niin jatketaan sitten keväällä, kun maa sulaa :). Aikaa on aina.

  2. Hiisi oli oikein hieno! Ihana kuva imasta 🙂

  3. Hupsis, sorry en tajunnut että halusit paljon paljon loivemman. Yritin kyllä huitoa siellä metsässä, että teen kaaren tuosta tänne, ei vissiin tullut huidottua tarpeeksi hyvin. Eikä se mun mielestä vielä viittäkytä metriä ollut, ja hyvin se meni -> hyvä!

    • Eipä hätää! Itse en sanonut tarkasti. Horisin vaan jotain kaartamisesta :). Mutta hienostihan se meni! Olet varmaan ihan oikeassa, että ei ollut viittäkymppiä. Kolmekymmentä saattais olla lähempänä. En muuten edes huomannut, että huidoit :). Oon niiin noobi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s