Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Hakukoiraa leipomassa

2 kommenttia

Eilen ja tänään oli mahtava keli. Ja mikä parasta, sain viettää koko päivän metsässä kivassa koiraporukassa. Olin Hiisin kanssa Nokian Palveluskoiraharrastajien porukassa treenailemassa hakua. Nämä olivat meidän ensimmäiset hakuilut pk-harrastajien kanssa, ja kivaa oli! Kannatti liittyä jäseneksi :).

Lauantaina Hiisiä vähän jännitti uusi paikka ja uudet ihmiset. Se oli Ennin ja Heimon kanssa samassa autossa, ja pk-kentän kiihkeä tunnelma taisi vähän tarttua pieneen vesikoiraan. Päästiin ensimmäisen kerran kuuntelemaan pyssyn paukettakin. Sitä koira vähän ihmetteli, mutta ei hermostunut. Jes! Poroa vaan suuhun aina kun pamahti.

Hakumetsässäkin Hiisiä jännitti hitusen, mutta hyvin meni. Lauantaina otettiin pakenevia ja näyttäytyviä maalimiehiä, joiden perään Hiisi lähti reippaasti. Tänään tehtiin samalla kaavalla, ja ero edelliseen päivään oli yllättäen huima. Jos lauantai oli hyvä, niin sunnuntai oli super! Pikku vesikoira oli tänään niin innoissaan ukkohommista, että se pomppi maalimiesten perään kuin aropupu. Into lähteä ukon perään oli aivan eri luokkaa kuin koskaan aikaisemmin. Lopuksi vielä nostatettiin koiran motivaatiota niin, että kun lähdin viemään Hiisiä pois hakualueelta, maalimiehet kutsuivat sitä ja huhuilivat perään. Koirahan ei olisi halunnut lähteä mihinkään, vaan minun piti oikeasti raahata se pois. Hauska nähdä, miten se tuumaa seuraavan kerran, kun päästään samalle radalle :).

Mieletön fiilis jäi myös tottiksesta. Ei varsinaisesti treenattu sitä, mutta Hanna katsoi ja kommentoi vähän perusasentoja, sivulletuloja ja seuraamista. Virittelin aluksi koiraa patukkaleikillä, ja se oli hienosti mukana. Sitten tehtiin pari sivulle perusasentoon siirtymistä. Ensin edestä sivulle ja sitten niin, että kun koira on sivulla, minä otan itse askeleen kauemmas ja käsken koiraa sivulle. Hanna katsoi sivusta ja naksutti, minä palkkasin. Seuraamaankin lähti hienosti. Palkkasin kolmen askeleen jälkeen. Hoo keskittyi superhienosti, piti mainion kontaktin ja oli muutenkin maailman pätevin pieni vesikoira <3.

Hiisin kontakti ja vire olivat aivan mainiot, koiran toiminta sopivan sähäkkää. Aivan mainio pikkumies.

Hurjista hurjin hurjimus.

2 thoughts on “Hakukoiraa leipomassa

  1. Kiva jos ja kun teidän on tottis lähtenyt pelittämään paremmin! =)

  2. Päivitysilmoitus: Akkoja hakemassa « Hiisin blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s