Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Eväsretki ja jälki

2 kommenttia

Aurinkoisen lauantaipäivän ratoksi suuntasin eilen Hiisin kanssa kohti Kauppia. Menomatkalla tallasin kuivaan kangasmaastoon noin 80 metriä pitkän suoran jäljen. Ei jättänyt jäljelle makkaroita, päähän piilotin purkin, jossa oli Hoon aamuruoka.

Jätin jäljen vanhenemaan ja löydettiin sopiva evästyspaikka. Aurinko paistoi, ja eväsleipä maittoi. Kurotin ottamaan repusta mehupulloa, kun samassa ihana idyllimme murskautui. Koira bongasi alarinteestä meitä kohti kävelevän miehen ja singahti ukkoa vastaan. Hiisi loikki ja räyhäsi miehen ympärillä, pomppi ukkelia vasten (!) eikä tullut perhana kutsusta luo! No, eipä siinä muuta, kun hain koiran pois ja pyytelin mieheltä anteeksi. Ihme tempaus :O. Ihan samassa metsässä on tullut monta kertaa aiemmin ihmisiä vastaan, eikä ole tarvinnut vielä kertaakaan urpoilla. Ohi juoksevia tai käveleviä ihmisiä se ei edes huomaa. Olisiko jotain mörköilyä vai mitä lie… Mutta jos koira sitä äijää pelkäsi, niin aika rohkeaa mennä hyppimään päin. Luulisi, että olisi peruutellut ja pysynyt vähän loitommalla haukkumassa.

Nolon episodin jälkeen palasimme jäljentallauspaikalle. Jälki ehti vanheta noin 40 minuuttia. Hiisi nosti jäljen superhyvin ja jäljesti hienosti nenä alhaalla, kunnes 10 metriä ennen loppua kadotti jäljen ja rupesi pyörimään. Oli lähdössä takajäljelle, mutta kutsuin pois ja jatkoin itse kävelyä oikeaan suuntaan. Koira tuli perässä, löysi taas jäljen ja jatkoi hienosti purkille.

Olisikohan väsähtänyt ja sen takia tipahtanut jäljeltä?  Vai kiinnostikohan joku muu haju enemmän. Liina oli tosi huono ja rupesi siinä kohtaa takertumaan, enkä siis oikein nähnyt, että miltä koira siinä kohtaa näytti. Liinan setviminen on varmaan saattanut häiritä koiraa. Maasto oli mielestäni helppoa. Otan varmaan seuraavilla kerroilla pari vähän lyhyempää mutta suurin piirtein yhtä vanhaa. Jos loppupalkkana on puolet päivän ruuasta, niin ehkä se motivaatio pysyä jäljellä siitä kohenee. Yksi vaihtoehto olisi vain viedä koira pois ja jättää ilman palkkaa, jos se kadottaa jäljen. Mutta ehkä se on huono juttu näin nuorelle ja kokemattomalle? Taidan vähän perehtyä viisaampien ja kokeneiden vinkkeihin ennen seuraavaa koitosta.

Metsähiisi ilta-auringossa.

2 thoughts on “Eväsretki ja jälki

  1. Aika vaikee noita jäljeltä tipahtamisia on tarkkaan tietää/analysoida, syitä voi olla vaikka mitä… Parempi haju? Haju meni tuulen mukana muualle? Joku muu, mikä? Näit sattuu 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s