Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Kotona ollaan taas

Jätä kommentti

Huippukiva ja rentouttava loma Singaporessa, Lombokilla, Gili-saarilla ja Balilla on nyt reissattu. Indonesialaiset ruuat olivat ihania ja erityisesti Gili-saaria suosittelen reissukohteena kaikille. Singapore oli siisti mutta kamalan kallis. Eläintarha ja merimaailma olivat tosi mainioita. Kuvia karvaisista ja karvattomista reissukavereista on nyt täällä.

Hiisi oli loman aikana hoidossa ensin Hannalla ja sitten Frida-perron perheen luona. Heimo ja Enni olivat varmalla tyylillään pitäneet Herra Hoon kunnon kurissa ja nuhteessa. Bc:t olivat aloittaneet pitämällä kolmen päivän jääkauden. Sitten kun Hiisi oli bortsujen mielestä tarpeeksi nöyrä nuorukainen, alkoi rallitus ja hurja leikkiminen. Hanna raportoi, että Hiisi oli totellut kuin ajatus. Luoksetulot vapaana olivat olleet priimaa, eivätkä vastaantulijat kiinnostaneet laisinkaan.

Fridan luona Hiisi olikin sitten ottanut vähän isompaa roolia… Oli ilmeisesti kiusannut Fridaa ja tarttunut härskisti kaikenlaisiin tilaisuuksiin tehdä pieniä ja keskisuuria kolttosia. Herra Isoherra oli kuulemma kerran ulkona karannut rähisemään toisille koirille, kun oli saanut niistä hajun. Lisäksi se oli räyhännyt hihnassa pikkukoirille. Kuulosti sen verran törkeältä toiminnalta, että valmistauduin jo henkisesti pitämään kolmen päivän jääkauden.

Mutta kas kummaa! Kotona Herra Hyde osoittautuikin tohtori Jekylliksi. Kaikki muut koirat on ohitettu järjestään hienosti hihna löysällä ilman rähinöitä, vaikka meille on raivokkaasti rähjätty ja meitä päin on hyökkäilty. Luoksetulot toimivat moitteettomasti, ja lenkkeily Hiisin kanssa on yhtä kivaa kuin ennen lomaakin. Sen olen kuitenkin huomannut, että vaikka hihna ei kiristy, Hiisi pyrkii selvästi kulkemaan kauempana edelläni kuin aiemmin. Ehkä jotain pienen pientä kapinahenkeä väreilee ilmassa kuitenkin.

Ja nyt se varsinainen loppuelämän työ vasta sitten alkaakin. Pitäisi opetella toimimaan aina epäröimättä niin, että Hiisi voi luottaa minun hoitavan kaikki tilanteet koiran näkökulmasta loogisesti ja oikein. Opetella lukemaan paremmin niitä pieniä eleitä, jotka kertovat, mitä Hiisi aikoo parin sekunnin päästä tehdä. Opetella havainnoimaan koiraa rennon varmasti ja turhia kyttäämättä. Paljon on vielä matkaa siihen, että nuo kaikki asiat tulevat automaattisesti selkärangasta. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin tosi hyvältä =).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s