Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Turkin lähtölaskenta alkaa

Jätä kommentti

Tässäpä tänään otettu kuva Hiisiläisestä. Hiisin turkki on viimeksi ajettu Tapaninpäivänä 2011, joten turkilla alkaa olla ikää viisi kuukautta. Turkkia on kasvateltu, koska Ruoveden pääsiäisnäyttelyn huumassa innostuin ilmoittamaan Hiisin näyttelyyn Kaupin vinttikoiraradalle sunnuntaina 27.5.

Silloin en vielä tajunnut, miten suuritöinen perron turkki voi olla, kun se ”yhtäkkiä” alkaa pukata pohjavillaa. Kymmenisen tuntia olen nyt käyttänyt huopanarujen irrotteluun ihosta, jotta elukka näyttäisi edes jotakuinkin näyttelykuntoiselta. Vähän jännittää, että mitä tuomari sanoo turkista. Vähän myös mietityttää tuleeko kommenttia edelleen pehmeästä selkälinjasta tai takakorkeudesta, joka näkyy tässä kuvassa aika selvästi.

Näyttelyjuttujakaan ei olla harjoiteltu, vaikka pyhästi niin mielessäni lupasin. Pitää nyt ensi viikolla muistaa käskeä ihmisten koplata Hiisiä ja palkata siitä hyvin, jotta näyttelystä tulisi kivempi kokemus. Ehkä voisin jopa hetsailla Hiisiä ennen kehään menoa. Viimeksi kehässä töllistely oli Hiisin mielestä ihan tylsää, ja se olisi vain mieluiten tuijotellut viereisen kehän ihania pimuja.

Eilen saatiin näyttelypostia, ja sen mukana tuli tieto, että perroja on paikalla kahdeksan. Tuomarina on unkarilainen Laszlo Erdös, josta en tiedä yhtään mitään. Toivottavasti käsittelee koiria kivasti. Mitään ihmeellisiä tavoitteita meillä ei ole, paitsi ERI olis tietty kiva saada, kun viimeksikin saatiin =). Seuraavaan näyttelyyn ei sitten olekaan kiirettä. Ehkä mennään joskus vuoden tai parin päästä, jos mennään.

Ensi viikon sunnuntaita odotan kuin kuuta nousevaa. Näyttelyn jälkeen kuoritaan koira karvojen alta, ja päästään näkemään taas Hiisi omassa hurmaavassa kaljupersoonassaan =).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s