Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

PiVesin reeniviikonloppu

3 kommenttia

Oltiin reenailemassa ja viettämässä viikonloppua vesikoirakamujen kanssa Teiskossa. Tässä parit kuvat reissulta. Kivaa oli!

Perropennut Ruffe, Manu, Peppi ja Nero.

Manu

Aapo lähdössä hakumetsään.

Patukka-Late

Sepen leikit

Taco lähtee esineitä etsimään.

Sepe tuo esinettä.

Hiisi ei päässyt kuviin, mutta pääsi kuitenkin hakuilemaan ja esineruutuun. Haussa tavoitellaan nyt uutta buustia motivaatioon ja toiseksi etenemistä tarpeeksi syvälle eli 50-60 metriin. Otettiin kaksi maalimiestä, jotka hetsasivat Hiisiä leluilla ja juoksivat sitten kiertäen etukulmiin piiloon niin, että Hiisi näki ukkojen etenevän lelut käsissään.

Lähetin ensimmäisen piston sille puolelle, joka kiinnosti koiraa enemmän. Innokkaasti se lähti, löi jarrut päälle parissakympissä ja tarkasti siinä jonkin hajun. Jatkoi siitä etenemistä syvälle ja meni hyvin maalimiehelle. Oli saanut ryöstettyä Samilta patukan, ja kirmaili polleana poikana se suussaan minun luokseni. Taisi tykätä =).

Lähetin toiselle maalimiehelle, jolle eteni myös reippaasti ja ilmavainuisesti. Heikillä odotti Hiisin rakas jalkapallo. Heikki palkkasi heittämällä pallon, jonka Hiisi taas pölli ja lähti se suussa kohti minua. Pallo putosi suusta, joten lähetin Hiisin yliheittona Kristinan perään, joka juoksi pakoon avattu kissanruoka kädessään ja palkkasi, kun Hiisi sai kiinni.

Lopuksi Heikki vielä leikitti teddypatukalla keskilinjalla. Hiisi sinkoili tosi innokkaasti patukan perään, mutta murraili ja korjaili aika paljon otettaan. En tiedä, että onko tasainen ote pelkästään opetuskysymys vai liittyykö tuo irrottelu ja korjailu siihen, että koira kokee liikaa painetta. Tuntuu myös siltä, että Hiisin kynnys syttyä taisteluun oikein kunnolla on aika korkea. Välillä se taistelee apinan raivolla ja roikkuu patukassa tasaisella otteella, välillä irrottelee ja korjailee otetta. Tahtoisin saada tähän leikkiasiaan hyviä neuvoja.

Pari seuraavaa etsintäreeniä aion työstää muistikuva-teemaa eteenpäin. Hiisi saa nähdä, kun maalimiehet lähtevät lelujen kanssa metsään, ja pikku hiljaa pidennän aikaa lähetykseen. Ideana on nyt luoda odotusarvoa leluille, kun tähän saakka palkka on ollut ruoka.

Esineitä tehtiin samaan tapaan kuin viimeksi: Vieraat esineet viedään yhdellä kertaa hihkuen ja ilakoiden ruudun takakulmiin. Kunnon kehut ja futispalkka heti, kun koira lähtee tulemaan esine suussa. Innokkaasti Hiisi lähti ja teki töitä. Hanska löytyi heti, mutta kova kenkä vaati pari lähetystä. Ilmeisesti ei haissut kovin paljon tai sitten vieras esine epäilytti. Maasto oli nyt sellainen, että en nähnyt, mitä koira ruudun takaosassa touhuili. Halukkaasti Hiisi kuitenkin lähti ja innokkaasti toi.

3 thoughts on “PiVesin reeniviikonloppu

 1. Irrottaako Hiisi siis kesken vedonkin korjatakseen otetta? Eikös se silloin häviä? Meillä loppuu leikki samantien jos irrottaa patukasta. Oikein kovasta vedosta sitten voittaakin aika usein. Vekku murisee kokoajan ja kun vähän vastaa siihen niin veto kovenee 🙂 Sen verrran tuolla on ollut vaikutusta että kun ennen tyttö voitti vetokisat niin nykyään Vekku voittaa. Molemmat on suurin piirtein samanpainoisia.

  Minä muuten itse opettelin jonkun webbisivun ohjeiden mukaan leikkimään koiran kanssa, kun en sellaista ollut ennen tehnyt. Tärkeintä siinä on että koira tekee sen aloitteen silloin se on hommassa mukana.

 2. Moi!

  Välillä irrottaa ja välillä tykkää hyökkäillä/saalistaa lelua uudelleen ja uudelleen. Tätä korjailua esiintyy vieraiden ihmisten kanssa leikkiessä ja vähän matalammassa vireessä. Muistaakseni tämä näkyy myös MH-kuvauksen leikkiosuuksissa. Etäleikissähän Hiisi ei lähtenyt lainkaan vetoleikkiin etäleikkijän kanssa. Tosin siellä ne leikit olivat muutenkin vähän hassuja, kun leikittäjillä on askeltarkka koreografia, josta ei poiketa.

  Hiisi ei juurikaan murise vetoleikissä, paitsi jos se oikein raivostuu tai sitä haastaa esim. tönimällä kylkiä. Jos murinan saa esiin, niin silloin on jo otekin sitä luokkaa, että tulee ennemmin irrotusvaikeudet vastaan. Ärsytyskynnys tuntuu sillä kuitenkin olevan melko korkea. Yksi taitava maalimies on saanut siitä irti tosi paljon, mutta pitää olla tosi tarkkana, ettei vieras vain paineista liikaa. Miten muuten Vekku leikkii vieraiden kanssa? Oletteko kokeilleet sellaista?

  Leikkimistä ei ole mitenkään järjestelmällisesti harjoiteltu, joten pitäisi varmasti panostaa tähän ja miettiä noita palkka-asioita muutenkin. Ehkäpä saisin kuvattua meidän leikkiä, niin näen sitten itsekin paremmin, miten koira reagoi erilaisiin eleisiin.

  • No niin palataanpa tähän, kun tultiin juuri testaamasta. Eniten Vekku leikkii minun ja tytön kanssa. Tänään sain paikalle lähes tuntemattoman henkilön ja hyvin lähti leikki käyntiin hänenkin kanssaan.
   Tehtiin siten että leikittäjä kiersi puskan takaa esiin ja kiinnitti koiran huomion itseensä. Hänellä oli sekä patukka että narupallo kädessä. Vekku ampaisi samantien leikkimään, kun huomasi lelut. Ensin hän tarjosi patukkaa, mutta sitä Vekku haukkasi kerran ja syöksyi oikopäätä kiinni narupalloon. Sitä vedettiinkin innokkaasti. Heti kun leikittäjä pisti vastaan niin alkoi urraaminen. Häiriötä aiheutti pari lasta, jotka juoksivat vierestä, mutta Vekku pysähtyi silloin hetkeksi ja jatkoi taistelua samantien.
   Leikitin sitten vielä päälle itse ja sanoisin että kyllä Vekku käy hiukan kovemmilla kierroksilla minun kanssani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s