Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Musta marraskuu

1 kommentti

Ei ole tullut paljon blogia päiviteltyä. Sitäkin enemmän olen päivitellyt itsekseni koiruuden terveyshuolia. Mistähän sitä alottais? No, ehkä vanhasta tutusta eli selästä.

Karhumäen Elina on laseroinut Hiisin lihasjumeja, ja Kaiperla hoitanut osteopatialla rankaa päänupista hännäntyveen. Viime käynnillä Kaiperla jälleen kerran totesi, että ristiluun alueella selän liikkuvuus ei ole normaali.

Hoidolla ristiluun alue saatiin taas liikkuvaksi, mutta jostain syystä se tuppaa aina menemään uudestaan jumiin. Huonon jouston/liikkuvuuden takia Hiisi ei pysty käyttämään takapäätään kunnolla, eli ei astu takajalkojaan kunnolla vatsan alle. Takapään säästäminen puolestaan kuormittaa etupäätä, joten kropasta tulee kovin etupainotteinen. Sen vuoksi etupään lihakset menevät kipeästi jumiin.

Uutena bonuksena Hiisi sai itselleen mahavaivan. Muutaman kerran oli satunnaista vatsan löysyyttä, ja sitten alkoikin ihan kunnon ripuli, joka ei itsekseen parantunut. Kaikenlaista kotikikkaa ja -konstia kokeiltiin, mutta lopulta mentiin lääkärille, jossa tsekattiin veriarvot (kaikki ok) ja saatiin kuuri Tylosinia. Madotukset, Tylosin, maitohappobakteerit ja ruokavalion tuunaus eivät parissa viikossa auttaneet, mutta lopulta vatsa saatiin tokenemaan suolistovaivaisille tarkoitetulla ruualla. Seuraavaksi palaillaan murunen kerrallaan normiruokintaan, joka meillä tarkoittaa nappulaa ja lihoja 50/50-mallilla.

Kevyitä treenejä ollaan tehty koko ajan rinnalla, jotta mieli pysyisi virkeänä. Sellainen tunne on, että TOKO/tottis on jatkuvasti noususuuntaista. Liikkeistä en kanna huolta, kun ovat kuitenkin alokasluokassa niin simppeleitä. Eniten iloitsen treeneistä, joissa koiran mieliala ja tekemisen halu pysyvät hyvinä. Häiriöt vaivaavat edelleen, mutta ehkä niistäkin vielä joskus yli päästään.

Olen huomannut  että sairastelujen ja hyvin sujuneiden treenien yhdistelmä aiheuttaa minussa selvästikin kurinpidollista lepsuutta. Hyvin sujuneiden treenien vanavedessä koira on saanut kotona vähän lisää vapauksia ja reagoinut niihin omalla ihastuttavalla tavallaan: alkanut rähistä ulkona vastaantulijoille. Olipa taas hauska nähdä, mitä tapahtui, kun puolihuolimaton rapsuttelu ja kainalossa köllöttely vaihtuivat tiukennettuun huomioimattomuuteen. Hiisi vain totesi ulkona, että hyvä on, päätä sinä sitten, miten käyttäydytään. Ja kas, rähinäaikeet loppuivat yhdestä ei-sanasta. On se vaan äijä isolla Ä:llä!

One thought on “Musta marraskuu

  1. Vekulla menee maha löysälle aina, kun lähellä on juoksuinen narttu. Silloin olen vain vaihtanut ruuan kaurapuuroon ja koirien jauhelihaan ja parissa päivässä asettuu. Yleensä ruokahalukin katoaa ja sitten tulee pari kertaa tyhjänmahan oksennuksia, mutta sittes elämä yleensä jo helpottaa. Meillähän on nykyään sellainen tilanne että molemmissa naapureissa on nartut, joten 4 krt vuodessa tulee nykyään nuo paastot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s