Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Rullailmaisuja ja tokohinkutusta

Jätä kommentti

Eilen Hiisi sai etsiä kaksi maalimiestä Niihaman sähkölaitoksen alueelta. Ilmaisut ovat viime aikoina menneet niin mukavasti, että päätin yhdistää ne etsintään. Molemmat maalimiehet varustettiin siis irtorullin. Nyt  Hiisi oli jotenkin taas ihan täpinöissään, kun ei oltukaan metsässä vaan alueella, jossa oli paljon hauskoja piilomahdollisuuksia.

Eka mm oli sijoitettu rakennuksen ovisyvennykseen ja puettu vitivalkoiseen suojahaalariin, jotta näyttäisi ehkä koiran mielestä vähän oudolta tai jännältä. No ei näyttänyt, vaan Hiisi otti hyvin rullan ja lähti epäröimättä tuomaan sitä minulle. Kun en heti kumartunut vastaanottamaan rullaa, koirapa täräytti oikein tomerana rulla suussa sivulle istumaan ja juhlallisesti luovuttamaan. Toisen maalimiehen hajut liikkuivat ison puukelan takaa ja kahden rakennuksen välissä sen verran jännästi, että tarkennuksen kanssa piti vähän tehdä töitä, mutta hyvin Hiisi senkin paikansi. Sama rullan tuonti perusasentoon toistui taas, eli Hiisi taisi vain keksiä, että tää kuuluukin varmaan tehdä näin. Tosi kivalta näytti =).

Maanantain ohjatussa tokossa treenattiin takapään käyttöä ja noutoa. Jos vire on kohdallaan, niin Hiisi osaa tehdä tosi näyttävät käännökset sekä vasemmalle että vasemman kautta kokonaan ympäri. Ja niinhän se teki nytkin. Treenailtiin ihan temppuna kääntymistä niin, että minä pyörin pelkkää oikeaa jalkaa siirtämällä vastapäivään ja koira siirtyi koko ajan sivulla mukana takapäätä käyttäen. Nyt pitäisi vielä opettaa kääntymisen signaaliksi se, että käännös on tulossa, kun minä käännän päätäni vasempaan tai oikeaan.

Noudossa ollaan viime ajat tehty pelkkää vauhtinoutoa, koska haluaisin siihen vähän paremman asenteen. Hiisi lähtee innokkaasti kyllä, mutta vilkuilee usein kapulalle mennessä ympärilleen. Joskus on myös käynyt niin, että on kyllä mennyt lujaa kapulalle mutta kapula on jäänyt, kun lähellä on ollut joku hemaiseva naaras, jota on halunnut mennä katsomaan. Olen siis halunnut rakentaa tähän sellaista asennetta, että mielessä on vain ja ainoastaan kapulan hakeminen. Nytkin ekalla kerralla vilkaisi ympärilleen ennen kapulan nostoa. Mitä lie tsekkaili, mutta todella ärsyttävää. Toisella kerralla oli mielessä vain kapula, mutta tokihan sitä piti mennessä vähän töniä. Meillä on siis varmaan seuraavaksi edessä pieni kapulan saalistusongelma =O.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s