Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Hyvä hakuputki jatkuu

Jätä kommentti

Lauantaina käytiin oman ryhmän hakutreeneissä ja hinkutettiin rullan tuonteja kuntoon. Eli maalimiehet lähellä, ja ideana treenata ilmaisua. Hyvinhän Hiisi jo ilmaisukuvion tietää, mutta tilaisuuden tullen mielellään kokeilee, pääsisikö sittenkin vähän helpommalla. Tosi hyvin hillitsi nyt itsensä, tuli rulla suussa sivulle ja piti rullaa, kunnes kytkin näyttöliinan ja annoin luvan irrottaa. Vasta sitten pääsi palkinnoksi näytölle, kun ilmaisu oli hoidettu kunnialla. Kerran Hiisi taisi tiputtaa rullan liian varhain, mutta lähetin uudelleen rullan hakuun, ja siitä eteenpäin onnistuikin hienosti.

Esineruutuakin vähän reenattiin. Alue oli lähellä täysikokoista, eli melkein 50×50 metriä. Kiva kangasmaasto, jossa muutamia puunrunkoja, piilokuoppia ja kevyt ylämäki. Nyt oli tilanne sellainen, että esineet olivat minun. Ruudussa niitä oli kolme, joista nostatin yhden. Toin Hiisin lähetykseen ilman apuja ja lähetin keskeltä toiveenani, että koira menisi suoraan takaruutuun. Ja sinnehän se menikin! Tuuli oli mukavasti kevyt vastainen ja huomasin Hiisin ottavan esineistä hajua jo siinä vaiheessa, kun tultiin kohti ruutua. Erittäin varmasti paineli takaesineelle, otti esineen suuhun ja lähti heti tuomaan minulle. Tuonnista heti iso palkka ja homma oli siinä.

Tänään oli Hissukalla lepopäivä, mutta me ihmiset käytiin Tampereen kv-näyttelyssä perroja katsomassa ja kavereita kannustamassa. Tuomari tykkäsi aika muhkuista ja tanakan oloisista koirista. Minä puolestani en kauheasti niitä osannut arvostaa. Täytyypä sanoa, että eivät ole mitään kovin mieltä ylentäviä tapahtumia nuo näytelmät. Aika paljon näytti olevan vähän ujoja/vaisuja/tottumattomia koiria kehässä. Valitettavasti nähtiin myös yksi tosi pelokas tärisijä, jota pelkästään kehässä oleminen pelotti niin, että ei meinannut reppana omilla jaloillaan pysyä =(.

Hiisi sai näyttelyreissulta tuliaiseksi hihnan, jolla sitä pääsee näppärästi palkkaamaankin. Mainiosti tuo näytti kelpaavan myös omatoimiseen itsensä palkkaukseen.

IMG_0245

 

Ai niin! Hiisin saattoi joku tarkkasilmäinen bongata kv-näyttelyssä Koirakoutsin lajiesitteestä. Kuvassa se ilmaisee maahanmenolla ID-esinettä.

IMG_9983

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s