Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Selkä ja koko koira paskana, osa satajotain

1 kommentti

Perjantaina Hiisi pääsi Falhin Katriinalle tsekattavaksi. Katriina on koirahieroja, joka ymmärtää paljon myös osteopatiasta, joten osaa arvioida tilannetta myös siitä näkökulmasta. Tulipa taas todettua, että valitettavasti oma aavistukseni koiran kipeydestä piti jälleen kerran paikkansa. Hiisi oli tosi kipeä, varmasti kipeämpi kuin koskaan aiemmin =(.

Koko selkälihaspötkö jumissa kuin rautakanki, kropan oikeassa ja vasemmassa puolessa oli tosi iso ero, alaselän lämpötila selvästi korkeampi kuin niskassa, niska pahasti jumissa, rintaranka pahasti jumissa, oikean etujalan liikkuvuus todella huono, oikean puolen lihakset kuumat, lähet tulehtuneet. Katriina sai hieman helpotettua tilannetta ja vapautettua liikkuvuutta, mutta suositteli pikaista akuuttiaikaa osteopaatille. Näyttää siis siltä, että kolme kuukautta on Hiisin kropalle on aivan liian pitkä huoltoväli.

Suurin ongelma on edelleen se, että oikeanpuoleisen alaselän vaivaa kompensoidakseen Hiisi käyttää kroppaansa väärin, ja muu keho rasittuu liikaa. Suurimpana vaarana näyttäisi olevan oikean olkanivelen ja kyynärän rasittuminen, mikä hoitamattomana johtaa kulumiseen ja lopulta nivelrikkoon. Jumitukset ovat niin syvällä lihaksistossa ja rangassa, että hierojan mukaan ne eivät synny liikunnasta, vaan syy löytyy koiran rakenteesta. Väkisinkin aloin taas miettiä, että mahtaakohan Hiisillä ollakin jotain hermokipuja selässä. Tokihan se aina välillä nuolee nivusiaan ja kirputtelee satunnaisesti reisiä ja takaselkää.

Käsittelyn jälkeen Hiisi on vaikuttanut aika kipeältä, ja annan sille nyt muutaman päivän tulehduskipulääkekuurin. Hihnakävelyä on vältettävä, joten ollaan käsittelyn jälkeen ulkoiltu kevyesti ravaten. Huomenna on ohjelmassa rauhallinen metsälenkki vapaana. Saatiin jatkoa varten ohjeeksi jatkaa liikkumista vapaana metsässä mahdollisimman paljon ja harrastaa paljon hakua.

Hakutreeneihin saatiin nyt erittäin yksityiskohtaiset ohjeet alku- ja loppuverryttelyyn: Ennen omaa suoritusta noin puolen tunnin lämmittelylenkki vapaana, sen päätteeksi muutama venytys ohjaajaa vasten ja sitten pari spurttivetoa pallolle. Maitohappojen puoliintumisaika on noin puoli tuntia, joten treenin jälkeen ohjelmassa on puolisen tuntia kevyttä liikuntaa vapaana. Saman päivän iltana vielä noin tunnin lenkki vapaana. Treeniä seuraavana päivänä paljon vapaata liikkumista metsässä ja toisena päivänä treenistä lukien lepopäivä, jolloin ei tehdä muuta kuin pissatukset.

Täytyykin jatkossa suunnitella tarkemmin treenipäivät, levot ja liikunnat. Nyt alkaa myös tuntua siltä, että haaveet palveluskoiralajeista jäävät tämän koiran kanssa tähän. Tuskin haluan ottaa mitään lisäriskejä korkeilla esteillä, kun Hiisin kehonhuolto on aivan tarpeeksi haastavaa ilmankin.

One thought on “Selkä ja koko koira paskana, osa satajotain

  1. Voi kurjuus. 😦
    Pikaista paranemista Hiisille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s