Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Hakua, esineitä ja tottista

Jätä kommentti

Sunnuntaina tehtiin Vesilahdella hakutreeni erittäin haastavassa maastossa. Suurin osa alueesta oli hakkuaukeaa, joka kasvoi reilun metrin mittaista vatikkoa, heinää ja muuta mukavaa. Hiisistä ei paljon edes hännänpäätä näkynyt, mutta valitsin helpoimmat kohdat ja käytin vieläpä ääniapuja ennen molempia lähetyksiä. Kaksi maalimiestä otin umpipiiloissa irtorullailmaisulla. Toiselta maalimieheltä palatessa Hiisi pudotti rullan ennen käskyä ja jäi sitä ennen ihmettelemään läheisen talon pihasta kuuluvaa ääntä. Keskittyminen olisi siis saanut olla parempaa, mutta muuten ei mitään huomautettavaa.

Sitten esineruutuun. Tehtiin 50 metriä syvä ja 25 metriä leveä esineruutu alamäkeen avoimessa maastossa. Keli oli hiostava ja koira tosi lötkön oloinen. Teki kuitenkin hölköttelystä huolimatta töitä hyvin, ja nostatin kaksi esinettä, joista toinen oli etukolmanneksessa keskellä ja toinen vasemmassa takanurkassa. Jokohan aloitusrituaalit alkaisivat mennä perille, kun nyt koira tuntui ihan alusta saakka tietävän, mitä oli tekemässä?

Maanantaina jatkui taas seuruuprojekti, joka on nyt kestänyt muutaman viikon. Aluksi tein viikon verran pelkkiä vireennostotreenejä, joissa opetetaan, että tietystä merkistä + merkkisanasta saa pelata futista. Välillä pallo tuli minulta, välillä apparilta, joka saattoi olla sijoittuneena mihin tahansa kentällä.

Sen jälkeen jatkoin niin, että aloitusmerkin jälkeen tuli seuraa-käsky ja siitä palkka. Palkan paikkaa vaihdeltiin niin, että joskus otin askeleen tai pari seuruuta, joskus palkkasin kontaktista. Välillä saatoin palkata seuruussa käännöksestä, juoksusta tai hiipimisestä.

Maanantain teemana oli seuruun pidentäminen. Tein alkuun kolme toistoa, joissa palkka tuli ensin perusasennosta, sitten liikkellelähdöstä ja kolmanneksi parin askeleen jälkeen. Ne menivät ihan mainiosti. Sitten Hiisi autoon ja muiden vuoro välissä.

Tyypillisesti notkahduksia ja/tai laamailua alkaa tulla, kun seuruuta on takana kymmenen askelta, joten appari sai toisella rundilla naksuttaa, kun kontakti oli hyvä ja takana yli 10 askelta seuruuta ensin kävelyvauhdissa, sitten sama juoksussa. Ei mitään huomauttamista tässä. Hyvä seuruun paikka, hyvä kontakti, hyvä keskittyminen. Seuraaviin seuruutreeneihin otankin teemaksi temponvaihdot: aloitus lennosta kävelyvauhdissa ja palkkaukset siirtymisestä juoksuun ja siirtymisestä hitaaseen kävelyyn. Sitä seuraavissa palkka käännöksistä.

Seuruun lisäksi toinen juttu oli paikkamakuu minä selin koiraan. Tämä on ollut jo pitkään oikein hyvä, mutta halusin nyt treenata uudessa paikassa, kun oli sopivasti häiriötä ja muita koiria vähän etäämmällä. Parin minuutin kohdalla appari yllättäen ilmoitti, että koira nousi seisomaan. Kävelin koiran luo, käskytin maahan ja palasin. Nousi kuitenkin heti uudelleen ja oli jotenkin outo. Ressukalla olikin maha aivan sekaisin. Pienen ripulointiepisodin jälkeen otettiin uusi paikkamakuu, joka menikin hienosti. Aika paska mäihä kyllä.

Kotona ollaan lisäksi muisteltu vähän kaukoja (is-maa-is) ja (sei-maa-sei). Eikä sitten muuta. Jotain tavaroiden piilotteluja vähän.

Muuten on pääasiassa chillailtu.

Muuten on pääasiassa chillailtu.

Oli pakko kokeilla, että sukeltaisko se.

Oli pakko kokeilla, että sukeltaisko se.

IMG_3361

Ainakin pää kastuu, jos pohjassa on jotain tarpeeksi kiinnostavaa.

IMG_3363

Sukellusherkkujen ongintaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s