Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Uusia treenikuvioita ja sosiaalistumista

Jätä kommentti

Pikku hiljaa alkavat uuden paikkakunnan treenikuviot selvitä, ja vähäsen ollaan käyty oikein sosiaalistumassakin. Kesän kuluessa päädyin lopulta siihen, että tähtäämme maastolajeissa ensisijaisesti pelastuskoiratoimintaan. Hiisin fyysiset ja henkiset ominaisuudet tuntuvat sopivan sinne paljon paremmin kuin PK-karkeloihin, ja ohjaajallakin on kova motivaatio pelastuspuolen suuntaan. Ilman koiraa olen tähän saakka käynyt treeneissä ja talkoillut kokeessakin. Reilun viikon päästä saan ottaa koirankin mukaan treeneihin. Jee! Pirkanmaan avuliaiden treenikavereiden ansiosta olen myös löytänyt hyvän tuntuista pientreeniseuraa ID-hommiin, jäljelle ja hakuun. Oikein hyvältä siis alkaa näyttää meidän treenitulevaisuus!

Metsäjäljellä ollaan käyty tällä viikolla yhden kerran. Halusin testata, miten jäljennosto sujuu piitkän tauon jälkeen. Hyvinhän se sujui. Löydettyään jäljen Hiisi poloinen oli kuin karkkikauppaan päästetty kakara. Jäljesti vajaan tunnin ikäistä jälkeä aivan horkassa ja TOSI LUJAA. Pienen vesikoiran meno oli niin hellyttävää katseltavaa, että en hennonut edes juuri jarrutella. Nautin vain ja katselin tyytyväisenä, kun koira nautti. Niinhän siinä sitten kävi, että jälkimmäinen esine jäi jäljen kovan imun takia nostamatta. Mutta oli se sen arvoista antaa koiran nauttia täysillä pitkästä aikaa =D.

Muutamia uusia koirakamujakin ollaan tavattu. 8 kuukauden ikäinen kettuterrierineiti tuoksui jo sen verran Aikuiselta Naiselta, että Hissukka olisi mieluiten ryhtynyt riiaushommiin. No ei tietenkään päässyt, ja käyttäytyi lopulta oikein fiksusti. Lisäksi tavattiin kaverin puolivuotias cockeripoika, jolle Hiisi näytti hienosti esimerkkiä, miten järkevät aikuiset koirat käyttäytyvät. Hissu oli myös oikein kiltti ja mukava leikkisetä. Kirmasi iloisesti karkuunkin takaa-ajoleikissä, kun oli kerrankin jotain toista koiraa nopeampi ja ketterämpi.

Tällaistapa tällä kertaa. Ai niin! Tämä on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen asia. Naapurin koiranainen kysyi, että harrastanko Hiisin kanssa jotain. Oli ulkoillessa pannut merkille, että mulla on omituisen hyvin käyttäytyvä koira. Kuulemma näkee, että sen kanssa on tehty muutakin kuin kävelty korttelia ympäri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s