Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

ID-juttuja

Jätä kommentti

Tehtiin viikonloppukeikaus Tampereelle ja päästiin ID-hommiin. Kantavaksi teemaksi nousivat erilaiset häiriöt. Koirakoutsin uudella hallilla Ylöjärvellä oli koiratapahtuma, jonka kylkeen päädyttiin treenailemaan. Ensin Hiisille esineruutu, josta lähti pieni jälki. Tämä tehtiin alueella, jossa oli ennen meitä pyörinyt koirien lisäksi konesusi ja konekarhu. Alueella oli siis testattu koirien reaktioita konepetoihin ja niiden ulosteisiin.

Paikassa oli petojen ja niiden ulosteiden hajujen lisäksi varmasti paljon koirien pelkohajuja, mutta Hiisiä näyttänyt huomaavan mitään omituista. Teki hommia ihan muina miehinä ja nosti esineet hyvällä asenteella. Jäljellekin lähti kivasti, mutta tuuli oli voimakas joten Hiisi työskenteli noin 10-15 metriä ydinjäljen sivussa. Hieman teetti hankaluuksia päästä takaisin ytimeen, mutta lopulta pääsikin ja kivasti teki töitä.

Toisena teetätin jäljen, joka alkoi hallin edustalla kulkevalta tieltä. Ensimmäiset parikymmentä metriä olivat melkoista tuskaa. Hiisi ei malttanut kiinnittäytyä jälkeen, koska samaisella pientareenpätkällä oli päivän aikana pissatettu melkoinen määrä koiria. Kuitenkin se pystyi etenemään koko ajan jäljen suunnassa, vaikka hoiteli samalla omia pisneksiään. Yleensä en todellakaan kovistele koiraa jäljellä, mutta nyt oli pakko sanoa rumasti, kun äijä touhuili ihan omiaan. Kovistelu sitten vähän kannattikin, sillä koiruus kasasi itsensä, muisti taas mitä olikaan tekemässä ja ilmaisi esineen. Kun päästiin kusibaanalta pois, kaikki olikin tosi helppoa. Edettiin aivan ydinjäljen päällä ja esineilmaisutkin toimivat, vaikka niitä vähän etukäteen epäröin.

Jatkossa pyrin tekemään superhyvillä palkoilla esinetreenejä paikoissa, joissa pissatetaan paljon koiria. Ne ovat Hiisille ehkä haastavin häiriö, mitä pystyn keksimään. Kovistelullakin saattaisin päästä eteenpäin, jos tietäisin aina satavarmasti, milloin koira haistelee pissoja ja milloin jälkeä. Sitä en kuitenkaan voi tietää, joten en pysty antamaan asiasta mustavalkoisesti palautetta. Siispä tähän ei oikein jää muuta keinoa kuin treenata paljon pissapaikoissa ja tarjota hyvästä työmoraalista ja oikeisiin asioihin keskittymisestä vaikka sitten sisäfilettä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s