Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Mennyttä ja tulevaa

Jätä kommentti

Loppuvuodesta iski graduilun loppukirin myötävaikutuksella pienehkö bloginpäivitysväysymys. Treenattiin kyllä Hissukan kanssa ahkerasti ja edistystäkin havaittiin, mutta en niistä ehtinyt ja jaksanut raportoida.

Kaiken kaikkiaan päästiin pelastuskoirajutuissa hyvään vauhtiin. Ja eipä ihme, sillä varsin hyvät pohjat meillä oli jo tehtynä. Ilmaisu taidettiin saada sellaiseen kuntoon, että tällainen paatunut perfektionistikin voi ajoittain tyytyväisenä hymistellä. Siinä tehtiin tosin pikku mutka, kun Hissukka villiintyi hetkeksi tönimään ja taklaamaan maalihenkilöitä koko karvaisen sydämensä kyllyydestä.

Keväällä siirretään hakutreenien pääpaino pois ilmaisujen hinkuttamisesta ja otetaan ohjelmistoon haastavampien ilmaisutilanteiden lisäksi myös etsintäajan pidentäminen. Sitä ei juurikaan olla treenattu, joten saapi nähdä miten käy. Toki Hiisillä on aina hyvin nenä auki, joten eiköhän se muista olevansa hommissa.

Jossain vaihessa otetaan jälkihommat naftaliinista ja aletaan ajella pelastuskoirakokeisiin valmistavia jälkiä. Esineilmaisujen pitäisi metsässä olla ihan jees, eikä jäljellä muutenkaan ole odotettavissa pulmia (kopkop vaan). Uskoisin, että jos vain pysytään terveinä ja päästään metsään, päästään myös Hissukan kanssa SPeKL:n peruskokeisiin sekä hausta että jäljeltä.

Normielämässä ollaan hankittu uusi harrastus, eli rähisevien koirien jeesaus. Käydään siis lähitienoilla avustamassa tyyppejä, jotka kaipaavat apua ohitusten hiomiseen. On kiva jeesata muita ja samalla saadaan itsekin hyvää treeniä erilaisten rähinäroopejen kohtaamisiin. Kivasti Hissukka toimii, ei vastaa eikä provosoidu. Jonkin verran utelias se on kuitenkin, joten täydelliseen välinpitämättömyyteen on vielä matkaa. Vaikeimpia tapauksia taitavat olla ihanat pennut ja leikkisät koirat, jotka iloisesti houkuttelevat pölvästiä leikkimään.

Meidän tavoitteet vuodelle 2014 listattuna:

– hyväksytyt suoritukset Pelastuskoiraliiton haku- ja jälkikokeesta (peruskokeet)

– luonnetesti

– entistä parempi arkihallinta yllättävissä tilanteissa ja pitkän etäisyyden päässä

– ehkä jotain tokohommia ja/tai BH

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s