Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Arjen kuulumisia

Jätä kommentti

Niinhän siinä kävi, että ainakin kerran vuodessa osuu koiran kaljutus huonoon kohtaan. Sitten vaan kerrospukeudutaan ja odotellaan karvan kasvamista optimipituuteen. Hiisi on onneksi kiitollinen puettava ja ihan potentiaalinen Michelin-mies. Ei paljon menoa haittaa, vaikka vaatetta on useampi kerros. Pääasia, että lihakset pysyvät lämpiminä eikä pikku palelun aiheuttamia jumeja pääse syntymään.

toppaus

Joulunalus ja vuodenvaihde ovat olleet koirailun kannalta vähän tylsää aikaa, kun kaikkien lusmujen kuningatar eli allekirjoittanut on vihdoin ottanut itsestään kunnon niskaperseotteen ja tehnyt valmiiksi ikiaisesti roikkuvan gradunsa. Enää viimeiset palautteet ja korjaukset! Pitkäksi venyneiden gradupäivien takia koirakin on ollut vähäisellä treenillä ja liikunnalla. Sitä on kuitenkin kompensoitu tuomalla muunlaista virikettä elämään.

luxhelsinki

Me Espoon landespedet lähdettiin Helsinkiin valotaidetta ihailemaan. Eräänä vesisateisena iltana kierrettiin Hissukan kanssa Lux Helsinki ja ajeltiin ratikalla. Hiisiä eivät citykierrokset kyllä väräytä. Se tuntuu olevan tyytyväinen ihan missä vain. Liikennevaloissa yritti saada kanssaihmisiin katsekontaktia söpöilemällä ja heiluttelemalla häntää. Ratikka oli ihan paras, kun porukka sulloutui luonnostaan ahterinnuuskintaetäisyydelle, eikä tarvinnut edes kaulaa venytellä.

20131226_195619

Joulureissulla vietettiin yksi yö hotellissa Tampere cityssä. Aikamoinen matkakuume iski, kun tajusin, että Hissukan voisi mainiosti ottaa mukaansa ihan mihin tahansa. Ei tarvitse olla huolissaan sen viihtymisestä, se käyttäytyy viksusti joka paikassa, ja tarpeen tullen tyypin voi jättää hotelliin lataukseen.

remppakoira

Saatiin myös viimein aikaiseksi tapetoida sen viimeisen keskeneräisen huoneen seinä. Tai siis Jarkko sai. Minä revin hiuksia päästäni ja tein epätoivon vimmalla graduun korjauksia. Hissukalla oli selvästi kova tekemisen tarve, joten se kärkkyi varsin innokkaana hanslankarin pestiä. Huomaa kyllä, ettei se oikein tajua tapetoinnista vielä mitään. Aiemmin ollaan pääasiassa maalattu seiniä, ja niissä hommissahan teippirulla on vähän olennaisempi apuväline.

Näiden touhujen lisäksi ollaan lenkkeilty ja käyty säännöllisesti treenailemassa hallintajuttuja rähinäkamun ja ihanan pennun kanssa. Ei mitenkään ohjatusti, vaan ihan niin, että bongattiin tyyppi, joka kaipasi harjoitusvastustajaa ohitustreeneihin. Kiva huomata, että voidaan olla avuksi karjukaapoille ja rähinäroopeille. Samalla ollaan saatu hyvää tottumista siihen, että joku ihan oikeasti rähjää ja hyökkii metrin päässä. Hiisi on siitä kätevä apuri, ettei sitä kiinnosta reagoida. Rähisköön muut. Hiisi nuuskuttelee ja hoitelee omia bisneksiään.

Pennut, ihanat naiset ja iloiset hännänheiluttajat ovatkin sitten hankalampi nakki. Niitä olisi edelleen niin kiva mennä morjenstamaan omin lupineen, varsinkin jos itse olen kauempana tai muuten keskittyminen on jossain muualla. Hemmetin ärsyttävä mutkumähaluun-asenne istuu sitkeässä. Onneksi on treenikavereita, joiden kanssa päästään treenaamaan muun muassa sitä, miten kävellä kivan pimun häntäpeesissä ja torjua tuhmat ajatukset.

Tuhmien ajatusten vastustamistreenissä ovat myös tilanteet, joissa kiva ihminen tulee luokse, juttelee mukavia ja rapsuttelee. Ja mikä pahinta, Hiisi ei saa silloin tehdä mitään. Istua vain coolisti mun vieressä ja hillitä halunsa kiemurrella onnesta mykkyrällä tai kiivetä rapsuttelijan syliin (ja ehkä siinä sivussa vähän ohimennen polkaista).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s