Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Täällä ollaan taas

2 kommenttia

Kirjoitustauko vähän venähti, mutta touhuttu on kaikenlaista. Koirajutut olivat jokusen viikon tauolla, kun Hiisin laumaan syntyi uusi jäsen. Kuten ennalta arvasinkin, uusi tulokas ei tuottanut Hiisille minkäänlaista päänvaivaa. Uteliaana nuuskutteli, mutta muutama huomautus sai sen tajuamaan, ettei vauvan lähellä saa innostua liikaa. Pikkukääpiön karjunnat eivät Hiisiä haittaa, eikä kyllä mikään muukaan. Ihan tolkun koirahan se on.

Hissu & kety aamupalaa odottelemassa.

Hissu & kety aamupalaa odottelemassa.

Treenihommat sujuvat kivasti. Treenataan hakua edelleen pari kertaa viikossa,  ja tavoitteet ovat ketyn aiheuttamasta lisähäslingistä huolimatta edelleen Pelastuskoiraliiton jälki- ja hakukokeissa syksyllä. Jälkiä pitäisi alkaa kohta ajelemaan, jotta nähdään, mikä tilanne on sillä puolella. Niitä olisi tarkoitus tehdä kesän mittaan yksi tai kaksi viikossa. Hakutreenit ovat olleet vaihtelevia ja sujuneet kaiken kaikkiaan mainiosti. Huonoja päiviä sillä ei oikein tunnu olevan, ja koira toimii, vaikka itse jännittäisin, olisin epävarma ja törttöilisin. Jopa tärppinartun pissanhaisteluista viime viikolla se oli suoraan valmis hakemaan ukkoja. Rullailmaisu on vahva, maalimiesten härkkiminen näyttäisi jääneen (kop kop), motivaatio on hurja, ja koira liikkuu alueella ihan hyvin. Oma liikkuminen partioidessa, ilman liikeiden havainnointi, etsintästrategia ja suunnistaminen on vielä toistaiseksi minulle tosi haastavaa (kun koiraakin pitäisi samalla tarkkailla), joten pääasiassa tulevan kesän aikana treenataan ehkä enempi minua kuin koiraa.

Himben uusi hieno frisyyri.

Himben uusi frisyyri.

Hallintaa saisi vielä vain työstää paremmaksi. Ärsyttää vietävästi, kun en voi täysillä luottaa koiraan. Yllättäen puskista pompsahtavat peurat ja yllättävät irtokoirakohtaamiset arveluttavat edelleen. Nykyään Hiisillä on useimmiten tolkku päässä ja se antaa minulle aavistuksen aikaa toimia ennen kuin ottaa itse ohjat ja lähtee itse selvittämään tilannetta. Joskus käy kuitenkin niin, että jos ärsyke on tarpeeksi vahva ja äkillinen, niin koirakin reagoi vahvasti selkäytimestä. Niissä tilanteissa ei tahdo hallinta riittää. Luonnetestipaikkakin olisi nyt kesäksi hakusessa. Jos vaikka sieltäkin tulisi jotain lisäosviittaa. Aika peruskoiraksi Hissukkaa ennakolta arvelisin, mutta joistain jutuista olisi kiva kuulla testaajien mielipide. Toki kutkuttaa myös nähdä, tuleeko ylläreitä, vai olenko tulkinnut koiran luonnetta oikein.

2 thoughts on “Täällä ollaan taas

  1. Oi ONNEA! 🙂

    (hieno frisyyri)

  2. Kiitti! (Ja kiitti :). Frisyyristä ei kaikki perheenjäsenet ole ihan samaa mieltä ;).)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s