Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Hakutreeni + jäljet 1, 2 ja 3

Jätä kommentti

Treenirapsaa pukkaa.

Haku: Kuusi maalimiestä ilmaisutreeninä lyhyeltä matkalta niin, että koira tulee ilmaisemaan, vaikka minä olen selin siihen. Kiintorulla kaulassa. Minä aluksi paikallani, sitten liikkeessä koirasta poispäin. Kehut joka kerta, kun tulee rulla suussa, vaikka olen selin tai kylki koiraa kohti. Tosi kivasti meni! Jotenkin Hiisi oli nyt erityisen kuuliainen. Vähän miinusta siitä, että oli pussannut jokaista maalimiestä. Lopussa tosin hoksasi, että nopein reitti maalimiehille kulkee jälkeä pitkin (tuuli myötäinen), joten seuraavissa treeneissä pitää muistaa poistaa jäljestämisen mahdollisuus. Jatketaan samalla teemalla mutta ensi kerralla etsintä mukaan ja ilmaisut minun selkääni kohti pidemmän matkan päästä.

Näissä maisemissa jäljesteltiin viime lauantaina.

Näissä maisemissa jäljestettiin viime lauantaina.

Jälki 1: n. 200-300 metriä, ikää reilu tunti, sää aurinkoinen +20, maasto lammaslaitumen ruohoista viertä ja heinäistä sekametsää. Esineitä 6 tai 7. Kulmia jokunen ja muutenkin kiemuraista menoa. Jäljennosto ja ensimmäiset parikymmentä metriä aivan lammaslaitumen viertä pässin ja parin uuhen kriittisten katseiden alla. Alueella myös paljon talon omien koirien jälkiä.

Hiisillä vähän vaikeuksia aloittaa, kun lampaat kiinnostivat. Katseli rauhallisesti lampaita jonkun hetken, jonka jälkeen nosti hyvin jäljen. Nosti hienosti ensimmäisen esineen laitumen vierestä ja jäljesti tarkasti. Ekalla kulmalla teki tarkistuslenkin mutta jatkoi sitten hyvin jälkeä pitkin. Yksi esine jäi pitkään heinikkoon. Jossain vaiheessa kulki jäljen oikealla puolella ja oikaisi pienen pätkän. Oikaisun takia jäi yksi esine.  Jätti huomioimatta ison puoliksi syödyn linnunraadon. Jäljesti loppuun saakka hyvin ja nosteli hyvin esineitä. Koirasta huomasi häiriöiden vaikutuksen ja ehkä pitkän tauonkin. Jäljestystyyli ei ollut normaalia rauhallisen tarkkaa ja keskittynyttä, vaan ennemmin vähän hätäisen oloista hotkimista.

Jälki 2: n. 100 metriä, ikää vajaa tunti, ajo heti ykkösjäljen jälkeen, kaaren muotoinen, lammaslaitumen viertä, laitumelle ja poikki, 2 esinettä. Nosti hyvin ja osoitti varmasti, että jälki menee aidan läpi laitumelle. Nostin koiran aidan yli ja könysin itse perässä. Siinä kohtaa alusta erittäin kuivaa ja täynnä lampaiden ja koirien jälkiä. Hiisi jäljesti ja pudotti jäljen useita kertoja sekä harhaantui haistelemaan lampaiden ja/tai koiran jälkiä. Odottelin pari kaarroksen verran ja sanoin sitten uudestaan ”jälki”. Käskystä Hiisi jätti muut hajut, alkoi työskennellä askeltarkasti ja nosti pian esineen. Melko tarkasti mentiin loppuun saakka laitumen poikki, eivätkä muut hajut enää häirinneet. Toinenkin esine jäljen lopussa nousi varmasti.

Jälki 3: n. 300 metriä taajamassa asfaltilla, sää kostea, ikää n. 3 tuntia, 6 esinettä. Ajoaika n. klo 01 yöllä. Haastava jälki, jonka nosto oli helppo, samoin loppuesine löytyi helposti. Matkalla Hiisi treilasi suurimman osan matkaa, osan jäljesti askeltarkasti. Keli taisi olla aika vaikea ja haju levinnyt kosteuden mukana laajalle. Muutamissa kohdissa tarkensi ehkä esineitä tai ydinjälkeä, mutta ei saanut työstettyä kunnolla loppuun. On myös mahdollista, että joku kulkija oli napannut osan esineistä mukaansa. Hiisi ilmaisi voimakkaasti erästä matkan varrella sijaitsevaa roskista. Ehkä joku oli heittänyt sukan sinne (?). Hienosti kuitenkin kovan duunin jälkeen päädyttiin pysäkille, josta jäljen tekijä oli noussut bussiin. Loppuesinekin löytyi pysäkin penkiltä. Plussaa siitä, että jänis sai rauhassa katsella Hiisin jäljestystä. Ei herättänyt koirassa minkäänlaista reaktiota, vaikka normaalisti ainakin vähän katselee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s