Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Tarkennustreeni ihmishajulla

Jätä kommentti

Pitkästä aikaa ollaan tehty muutama takapihatreeni hajulapuilla. Kuten aiemminkin, ideana näissä on hajun tarkennus loppuun asti eli se, että koira malttaisi aina tarkentaa loppuun saakka (myös ”näkymätöntä” hajunlähdettä) eikä kertoisi, että ”jossain tässä aika lähellä se on”. Tässä ollaankin edistytty, kuten videolta näkee. Hiisi on hiffannut, että hajun lähde pitää oikeasti näyttää ja vääntää minulle rautalangasta.

Videolle päätyi nyt treeni, jossa takapihan kiviaidan rakoon on piilotettu kolmen päivän ikäinen hajulappu. Se on muhinut piilossa puolisen tuntia. Hajun antanut ihminen on lisäksi kolme päivää sitten kävellyt takapihan poikki pari kertaa.

Pihaa ympäröi kahdelta puolelta pensasaita ja kahdelta puolelta rakennus. Luulisin siis, että treenipaikkana aika vaikea, koska haju leviää helposti joka puolelle, kimpoilee seinistä ja johtaa koiraa herkästi väärään suuntaan. Joskus olisi kiva saada joku kokenut koira testaamaan meidän takapiha, koska luulen, että Hiisi joskus kiertelee työskentelyn ohessa huvikseen tsekkailemassa jälkiä. Tai sitten se ei tee sitä huvikseen, vaan kiertely johtuu siitä, että hajua on tosiaankin joka puolella pihaa ja koira ihan oikeasti tsekkailee hajun rajoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s