Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Ke ja su hakutreenit

Jätä kommentti

Teskiviikkona treenattiin kuumalla kelillä, ja alueena oli melko jyrkkä metsärinne. Treenin teemana oli minun liikkuminen, kun koira tulee ilmaisemaan. Ensin kolme maalimiestä partioimalla metsässä ja sitten kolme ”tekniikkatreeniä” niin, että koira näkee maalimiehet.

Aika hottista oli espanjoolin makuun.

Aika hottista oli espanjoolin makuun.

Metsässä Hiisi ampaisi heti luvan saatuaan tsekkaamaan aluetta ja tarkasti vanhat piilot sekä alueella kulkevat jäljet. Kovalla vauhdilla liikkui ja tulikin jonkin ajan kuluttua rulla suussa ekalta mm:lta. Joku oikosulku tuli sitten minulle, kun yritin etsiä ryteiköstä kivaa paikkaa, johon koiran olisi helppo tulla vierelle rulla suussa. Käänsinkin huonolla hetkellä selän ilmaisemaan tulevalle koiralle ja rintamasuunnan pois maalimiehen suunnasta -> Hiisi tuli vierelle mutta ravisteli ja pudotti rullan. Noh, eipä muuta kuin uusi lähetys ja uusi rullan nouto maalimieheltä. Olinpas tyly ämmä. Toinen mm meni paremmin, muistin kävellä eteenpäin, kun koira tuli rulla suussa ja ilmaisu sujui hyvin. Kolmas mm oli kuusen alaoksien suojassa, ja koira sai hajun vasta ihan läheltä. Sillä kertaa Hiisi oli jo hetken juossut jyrkkää metsärinnettä vauhdilla ylös ja alas, joten läähätti ja pudotti rullan ennen käskyä. Taas tiukka linja ja uusi rullan haku mm:lta. Uudella yrityksellä vieläpä astuin vahingossa ryteikössä koiran varpaille :(. Hiisi piti kuitenkin tiukasti rullan suussa ja pääsi näytölle.

Otettiin sitten vielä kolme tekniikkailmaisua samalla teemalla, eli pääsin paikkaamaan omia mokiani. Kivasti jaksoi Hiisi painaa, vaikka oli jo aika kuumissaan rinnekirmailun jälkeen eikä sen juoksukuntokaan liene parhain mun äitiyslomani jäljiltä. Bonuksena vielä huono helteenkestävyys, eli kuuma keli vie Hiisistä käytännössä aina parhaan terän. Hyvin meni kaikki kolme, vaikka jatkoin ilmaisuissa kävelyä enkä ollut huomaavinani koiraa. Silti jäi vähän paha mieli omista töppäilyistä. Tässä Nooran kuvaama video yhdestä tekniikkailmaisusta.

Onneksi Hiisi ei muistele pahalla, ja se nähtiin taas vakiryhmän eilisissä treeneissä. Sää oli tällä kertaa miellyttävä: aurinkoinen ja lämpöä vajaat 20. Aika tuuletonta. Otettiin neljä maalia, joiden piiloja en tiennyt, ja teemana oli minun kouliminen. Tarkoitti siis etsintäsuunnitelman miettimistä ja toteuttamista alueen ja olosuhteiden perusteella. Muutenkin harjoittelin kokeenomaista toimintaa, otin alkuun paikkamakuun ja seuruutin koiran parinkymmenen metrin matkan etsinnän aloituskohtaan.

Etsintäsuunnitelmani ei kuulemma ollut hassumpi, mutta huomasin, että käytännössä se oli aika vaikea toteuttaa, koska herkästi ajauduin alueella väärään paikkaan. Sain silti koiraa ohjailtua sinne mihin halusinkin, kaikki ilmaisut toimivat hienosti (ja muistin jatkaa kävelyä), ja Hiisi teki hyvin töitä. Ryhmän juoksunarttu oli treenannut alueella aiemmin, eikä Hiisi jäänyt lainkaan nartun hajuihin kiinni. (Halusi tosin vähän rakastaa nartun omistajaa, kun treeni oli ohi…) Ei törmäillyt tässä treenissä keneenkään, mutta tunki väkisin oksienkin välistä pussaamaan maalimiehet.

Vähän olin itse taas alussa jäykkänä ja unohdin kytkeä koiran ekan maalimiehen näytölle. Hiisi puolestaan oli pätevä piski:  innokas, motivoitunut, rento, skarppi ja kaikin puolin supermainio <3. Sitä ei voi moittia mistään. Lisää partiointitreeniä ohjaajalle siis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s