Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Tiistairyhmän hakutreeni

Jätä kommentti

Tiistai-iltana treenattiin Malminkorven S-marketin parkkiksella ja sen tuntumassa. Ensin luoksepäästävyystreeniä niin, että seuruutan koiraa ihmisen luokse ja käsken istumaan. Sitten juttelut ja kättelyt ja lopuksi ”testaaja” koskettaa koiraa ja nostelee sen etutassut. Tällä kertaa ei muita koiria rivissä. Pariin kertaan tehtiin tämä kahden henkilön kanssa ja sitten vielä pari kertaa sama mutta niin päin, että koira istuu sivulla ja ”testaaja” tulee meidän luokse tekemään samat. Ihan hyvin meni. Kerrankohan Hiisi nousi seisomaan ja nuuhkaisi ”testaajaa”. Mutta ei mitään törkeää, kuten vasten hyppimistä.

Itse hakutreenissä Hiisillä oli neljä maalimiestä, joista kolme parkkiksen laidalla ja yksi kärryparkin takana. Pitkään aikaan ei olla hakua taajamassa treenattu, metsissä vain pyöritty. Ympäristön tapahtumat näkyikin koirassa jonkinlaisena keskittymisvaikeutena ja hajamielisyytenä. Samoin Hiisiä häiritsivät kovasti toisten koirien hajut, joita lumipenkkoihin oli runsaasti ruiskuteltu. Parkkipaikan lamppujen loisteessa saatiin treenit videolle, joten tässäpä Hiisin treeni ukko ukolta (tai akka akalta).

Tarkoituksena tehdä muutama nopea hajuntyöstö + ilmaisu häiriöisessä taajamaympäristössä. Kuvittelin, että treeni olisi helppo, mutta ei sitten ilmeisesti ollutkaan. Jotenkin Hiisi ei ollut oma itsensä ja rullan tuonnissa oli mielestäni normaalia hitaampi (palautti ravilla). Ehkä edeltävän sunnuntain rankka e-treeni painoi vielä jaloissa? Tai ehkä kaupan parkkiksen häiriöt olivat oudokseltaan liikaa, kun takana on ollut pitkä tovi pelkkiä metsätreenejä.

Hyvä reaktio hajuun ja suoraviivainen eteneminen maalimiehelle. Oli koskettanut ihan kevyesti maalimiestä ja nostanut rullan. Oli jo tuomassa rullaa mutta penkan harjalla ajatus katkesi, kun lähelle ajoi auto, jonka takaluukku avattiin ja paiskattiin kiinni. Korjasi itse palaamalla takaisin maalimiehelle ja nostamalla rullan uudelleen. Siitä lähtien ilmaisu ok. Näytöllä hyvä käytös.

Ennen hajun saamista jäi kiinni koirankusiin ja hoiteli omia bisneksiään siinä samalla. Jatkoi kuitenkin (jälkeä pitkin?) ja teki moitteettoman ilmaisun. Näytöllä taas hyvä käytös.

Oltiin häiriöisessä paikassa autojen ja ihmisten keskellä, joten jouduttiin aluksi vähän odottamaan. Maalimies oli kärryparkin takana, mutta ehkäpä koira ei siellä kohtaa osannut tulkita maalimieheksi tai sitten häiriöitä oli liikaa. Hiisi kyllä nuuhkaisi, mutta ei näyttänyt siltä, että olisi edes miettinyt ilmaisua. Häiriöinä oli pari ohikulkijaa, lähellä olevassa autossa haukkuvat koirat ja koiranpissat lumessa. Kun Hiisi ei reagoinut, lähetin sen käskyllä. Käskyn saatuaan koira olikin taas tilanteen tasalla. Ilmaisu ja maalimieskäytös ok.

Viimeinen mm taas puskan puolelle, kun ajateltiin, että se olisi helpompi. Koira näki maalimiehen lähtevän ja kytkin liinankin irti, kun autoliikenne taukosi ja oli rauhallisempi hetki. Jotain outoa tässäkin oli, sillä Hiisi oli jo menossa (jälkeä pitkin) oikeaan paikkaan, mutta käänsi kurssin ja näytti nuuhkivan muita hajuja. Kutsuin siis koiran ja ohjasin sen tarkastamaan metsänreunan. Hyvin totteli, ohjautui ja ilmaisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s