Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

Hiisin torstaipalautus & Yolan rullailut

Jätä kommentti

Viime torstaina Hiisi teki palauttavana treeninä kaksi ilmaisua. Hyvin meni ja lujaa. Kovasta vauhdista huolimatta jarrutti aina hyvin ennen maalimiestä. Kerran oli ehkä koskettanut ihan kevyesti kuonolla tai sitten kaulassa roikkuva rulla kosketti maalimiestä.

Yolan kanssa ollaan paneuduttu rullatreeneihin sekä tehty target-maahanmenoja. Kotona treenattu rauhallista pitoa, luovutusta ja tuontia. Ulkona pelkkää tuontia 3-4 toistoa kerrallaan. Mälväys ja pureksiminen on vähentynyt, mutta sitä esiintyy vielä, varsinkin jos pidennän pitoaikaa. Kovasti häiriintyy, jos toisessa kädessä on nami tai jos kädessä on ollut paljon nameja (jää tuijottamaan namikättä ja jähmettyy täysin siihen).

Ei juurikaan syljeksi rullaa luovutustreeneissä, tuontitreenissä joskus. Vaikeinta sille tuntuu olevan nahoissaan pysyminen. Koko koira on ihan täynnä muurahaisia, kun niin kovasti on tekemisestä innoissaan. Yksi erittäin onnistunut rullantuontitreeni tehtiin puoleen sääreen ulottuvassa lumihangessa (= heti rullasta kiinni ja välittömästi tuonti minulle). Muuten treenien onnistuminen on vaihdellut. Maalimiehelle menee suoraan ja lujaa, mutta selkeästi hankalat kohdat ovat rullan ottaminen suuhun (tanssahtelee ja sählää ensin jonkin aikaa paikallaan maalimiehen edessä) tai siinä, että ei lähde välittömästi tuomaan sitä minulle (tanssii ja sählää rulla suussa maalimiehen edessä). Jatketaan siis harjoituksia, jotta saadaan tosi paljon toistoja alle. Pitoa ja luovutusta treenataan sivulla sekä rullan noutoa maalimiehen kädestä. Targetille maahanmenoa myös.

Seuraamiseen olen kokeillut erilaisia tapoja saada Yola tajuamaan, mitä haluan. Naksulla olen vahvistellut perusasentoa ja kontaktia. Liikkeessä seuraamista ollaan tehty lihapullan kanssa imuttamalla ja välillä pallo kainalossa. Imuttaessa tuo ahmatti tuntuu olevan niin tiloissa, ettei varmasti tajua yhtään, mistä palkka tulee. Pallo kainalossa tajuaa ehkä jotain. Jatketaan ja odotellaan lampun syttymistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s