Hiisin ja Yolan blogi

espanjanvesikoira Hiisin & stabyhoun Yolan treenejä ja touhuja

15.12. Yolan ilmaisutreeni

Jätä kommentti

Jolpposen kanssa käytiin eilen Espoonlahdessa vähän rullailmaisuketjua treenaamassa. Tuleva äitikoira saa nyt jäädä mammalomalle keskittymään mahan kasvatukseen ja rauhalliseen lenkkeilyyn.

Treeni

Tehtiin Yolan kanssa seitsemän ilmaisua irtorullilla, joista kuusi ensimmäistä saatiin tallennettua. Käytössä yksi maali (Päivi). Maalit vaihtelevin välimatkoin. Koira näki joka kerta, kun maali meni piiloon. Minulta apuina kyykistyminen rullan tuonnissa. Videot tässä.

Plussat ja miinukset

+ koira oli innokas ja keskittynyt

+ lähes virheettömät suoritukset

– ensimmäiseltä maalilta sekosi ja lähti rulla suussa tarkastamaan piilon, jossa kaksi viikkoa sitten oli kerran ollut maali

– kun maali oli ensimmäistä kertaa ”metsässä” (viimeinen videonpätkä), koira jäi miettimään pariksi sekunniksi ennen kuin toi rullan

Huomioita

Edelleen pitää olla tarkkana metsäisten ympäristöjen kanssa, koska ilmaisun tekeminen siellä on jostain syystä hirveän vaikeaa. Ilmeisesti Yola yhdistää metsän vahvasti etsimiseen, nostaa siitä kierrokset tappiin eikä kykene suorittamaan yhtä sujuvasti kuin muualla.

Niissä ympäristöissä, joissa ilmaisuketju sujuu, pitää muistaa jatkossa ottaa mukaan oma jatkuva liike koiran ilmaisun aikana. (Yola hakee rullan, ja minä liikun niin, että luovutus tapahtuu eri paikassa kuin lähetys.)

Pitänee myös miettiä, opetanko jonkun tietyn rullanluovutusasennon. Tässä treenissä luovutukset olivat rauhalliset. Minun kyykistyminen ehkä rauhoitti? Pitää myös testata, tuleeko säätöä, jos en kyykkää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s